Image

Ska ni renovera bostaden?

När det kommer till renovering om och tillbyggnationer kan det vara stressigt för dig som kund om det är första gången du gör detta, det är därför av största vikt att byggherren kan samordna samtliga yrkesgrupper, när en kund ska ta in olika yrkesgrupper själv blir det ofta inte så bra eftersom dem flesta hantverkare redan har inarbetade rutiner och ett socialt samspel med befintliga kollegor, det är därför bra att låta en totalentreprenör hålla i projektet.

Det är en fördel att ta in elektrikern i ett tidigt stadie för att undvika dyra onödiga kostnader som kan uppstå om en vägg rives på fel sätt, det kan vara svårt som lekman att göra en bedömning på hur och var elkablar kan ligga gömda i väggar och tak, en erfaren elektriker kan se hur en elinstallation är utförd efter genomsökning och inspektion.

Det första vi gör ute på fältet är att säkra arbetsplatsen, det kan innebära att husets elcentral (proppskåp) rivs och ersätts med en tillfällig byggcentral med jordfelsbrytare, detta innebär att huset blir säkrat från farliga elkablar och vägguttag under renoveringstiden.

Säkerhet är av största fokus speciellt om ni som kund fortfarande behöver nyttja delar av huset under renoveringen, småbarn och husdjur är särskilt viktigt att skydda men även den privata egendomen.

När elen är säkrad påbörjas rivning av gammal el, därefter påbörjar vi nya elinstallationer.

Det är viktigt att ni som kund verkligen informerat oss från början om ni önskar specifika placeringar av vägguttag, strömbrytare, placering av taklampor. Om inget är avtalat eller tydlig ritning finns kommer vi utgå ifrån Svensk Elstandard med hänsyn till inredning och möbler.

När fördragning av el är utfört så pausar vi tillfälligt arbetet om så krävs för att målare ska kunna utföra sitt arbete och få det utrymme som behövs.

När måleri , snickare , plattsättare, rörmokare är klara med sitt kommer vi för slutkomplettering, vi elektriker vill alltid komma sist för att utföra montaget av strömbrytare, lamputtag, lampor, vägguttag etc.

Det sista elektrikern gör är sina egenkontroller och mätningar för att garantera en säker och fungerande elanläggning.

Nytt gruppschema tillsammans med övriga dokument mailas tillsammans med fakturan för det slutförda arbetet.

 

Begär offert eller ring: 08-520 250 00

Image
Image
Image
Image
Image
Image