Image

Behöver du ny elcentral?

Behöver du byta eller installera ny elcentral?

Brister i elcentraler är vanligaste orsaken till att elinstallationer i bostäder brinner och tredje vanligaste orsaken totalt till elbränder i bostäder. Bränder i elcentraler är överrepresenterade i villa/radhus och förekommer både i centraler med porslinssäkringar (diazedsäkringscentraler) och med mekaniska brytare (normcentraler med dvärgbrytare)

Gemensam nämnare är att bostades ålder har en direkt inverkan på bränder i elcentraler Hus från 1930 är värst drabbade. Det är också väldigt svårt att som lekman göra bedömning vare sig en elcentral är säker eller inte, eftersom att själv öppna upp en elcentral innebär en risk.

När våra elektriker byter din elcentral gör vi en okulär besiktning av kablars skick och dimensionering som matas ut till respektive grupp, eftersom all utgående el samlas i elcentralen får man en bra överblick över anläggningens skick. Ser vi att kablar inte är i gott skick, brukar vi rekommendera en omtrådning av kablaget i samband med installation av en ny elcentral.
Begär offert eller ring: 08-520 250 00